Croatian(HR)Slovensko (Slovenija)Italian - ItalyDeutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Baner
NASLOVNICA
Facebook Image

Sabine Rössert-KoyeSabine Rössert-Koye

Sopranistica Sabine Rössert-Koye  veže svoj život za muziku vrlo rano. Sa 17. godina započinje studij pjevanja sa prof. Michael Schopperom na Kozervatoriju Richard-Strauss u Münchenu (Bavarska), na kojemu  intenzivno i temeljito uči  Operu i koncertno pjevanje.

Odmah nakon studija nagrađena je na Međunarodnom natjecanju u nizozemskom gradu S'Hertogenbosch. Istovremeno debitira u mozartovoj “Die Zauberflöte” u Staatstheater u Mainzu. Umjetnički put pod vodstvom G.đe Ingeborg Bremert vodi je i u Heidelbergu, Freiburgu, Beču, Salzburgu, Innsbrucku, Istanbulu, kao i u Švicarskoj, Engelskoj, Italiji i Španjolskoj. 

Njezin sopranov repertoar seže od renesansne do moderne glazbe i obuhvaća opere, sakralna djela i svjetsku literaturu na osam različita jezika, kao i operetu, musical, liederistiku i tradicionalni bečki Heurigenlied.

Najnovija 2 Live CDa, brojne radio i televizijske snimke kao i njezin novo-osnovani umjetnički ansamble "Salonquartett-Capriccio", zaokružuju njezinu aktivnost.

Od 2007.god., zahvaljujući  svojim specijalizacijama u Logopediji i  Vokalnoj tehnici, docentica je studija Pjevanja na Univerzitetu u Regensburgu (na Fakultetu umjetnosti i socijalnih znanja pri Institutu za muzikologiju i glazbenu pedagogiju) i na Filozofskom fakultetu  (na odsjeku za Glazbenu pedagogiju) u Passau.

http://sprache-stimme-gesang.de