Croatian(HR)Slovensko (Slovenija)Italian - ItalyDeutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Banner
STARTSEITE
Facebook Image
There are no translations available.

VIOLINA, KOMORNA GLAZBA I ORKESTAR

Natalija Čabrunić PfeiferViolinistica Natalija Čabrunić Pfeifer je rođena 1977.godine  u Puli, gdje je 1995.godine maturirala iz violine i 1996.godine na glazbeno teoretskom odjelu. 1996.godine upisuje studij violine na ljubljanskoj Akademiji za glazbu te je 2001.godine uspješno diplomirala u klasi prof.Monike Skalar.

Od 2000.godine je stalno zaposlena članica na prvim violinama u orkestru SNG Opere i baleta Ljubljana te je 2011.godine dobila naziv Priznatog orkestralnog glazbenika.

Još od rane mladosti koncertira solistično te u komornim sastavima u zemlji i inozemstvu. Svirala je u baroknom ansamblu Istarski solisti, Klavirski kvartet Pro et Contra, Duo flauta/violina Pas de deux, Gudački kvartet Rožmarin (koncerti u Sloveniji i Njemačkoj) i Trio Entuziastik za kojeg piše vlastite aranžmane. Bila je također članica komornih orkestara Pro Arte, Slovenicum i Camerata Slovenica. Redovito sudjeluje s brojnim priznatim orkestrima u zemlji i inozemstvu kao što su orkestar Slovenske Filharmonije, Simfonijski orkestar RTV Slovenije, orkestar SNG Maribor, orkestar Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Medjunarodni orkestar Sarajevo te mnogim drugima s kojima svira na koncertima u humanitarne svrhe.

Solistično je nastupala s orkestrom SNG Opere i baleta Ljubljana te s Puhačkim orkestrom Grada Pule.

Piše vlastite aranžmane za solo violinu, duet glas/violina,duet violina/fagot, duet violina/viola, gudački trio te klavirski trio - klavir, violina i flauta.

Snimala je glazbu za razne kazališne i lutkarske predstave, rock grupe te filmove u Hrvatskoj i Sloveniji.

Višestruka je dobitnica nagrada na međunarodnom natjecanju Istria Nobilissima u Rijeci. 2000.godine je dobila II. nagradu,a godine 2002. i 2004. posebno priznanje za najbolju interpretaciju.

Usavršavala se na brojnim majstorskim tečajevima poznatih violinista od kojih značajniji su Asja Kouchner, Maja Dešpalj Begović, Stefan Milenkovich.

Nastupala je kao solo violinistica na brojnim otvorenjima izložbi poznatih slikara kao što su Vatroslav Kuliš, Josip Račić, Leo Junek te na pjesničkim večerima značajnijh pisaca u zemlji i inozemstvu. Svira često kao solistica na podjelama Prešernovih nagrada kao i drugih nagrada i diploma na ljubljanskim fakultetama.

Od 2004. do 2009.godine je predavala violinu na Glazbenoj školi Frana Gerbiča u Cerknici. Entuzijazam i velika ljubav prema učenicima bila je ključna nit uspjeha, njeni su učenici redovito odlazili na državna i međunarodna natjecanja te bili dobitnici mnogobrojnih nagrada. 2007.godine je dobila od gradonačelnika Općine Cerknica Priznanje za uspješno mentorstvo za 2006/2007. godinu. Rad s učenicima u potpunosti ju ispunjuje, s ljubavlju prenosi svoje znanje i posebnu pažnju u radu s učenicima pridaje otklanjanju treme.

2008.godine je započela još jedan prekrasan put  u svojem životu, koji  pored violine i njene obitelji dodatno ispunjuje njeno srce i može sebe izraziti u potpunom smislu. Izrada njenog unikatnog nakita i dekoracija staklenih vaza u  još neviđenoj tehnici svaki put očarava, a također je neopisivo  oduševljenje ponosnih vlasnica njenog nakita.

Aktivno govori hrvatski, slovenski, talijanski i engleski jezik te je prošle godine završila studij 3. stupnja hebrejskog jezika preko interneta na  Akademiji za hebrejski jezik u Jeruzalemu. Pasivno govori francuski i španjolski jezik.

Natalija Čabrunić Pfeifer je umjetnica koja dokazuje svojom karijerom, svojim karakterom, jakim  temperamentom, oduševljenjem životom te neopisivom ljubavlju prema svom rodnom gradu Puli, kako nije teško ostvariti svoje želje, ako se to uistinu svim srcem želi.

http://www.arsem.si/2017/07/17/natalija-cabrunic-pfeifer/